Over ons

Ontstaan

De Kamazollekes bestaan sedert januari 1994. Je kon ons voor het eerst zien optreden tijdens een driekoningenwandeling: naast een veldweg tussen Piringen en Haren.
Wij waren: Tom Voncken, Cyril Morrhaye en Guido Krieken: de wandelaars zongen samen met deze drie koningen een lied in afwachting van een hartverwarmende druppel (of iets meer). Daarna breidde de groep zich uit met Francois Nijs, Karel Van Hees, Sofie Pernot en Annelies Krieken. 

oudleden
Annelies Krieken, Karel Vanhees, Guido Krieken, Jef Voncken, Sofie Pernot, Tom Voncken

Ook Roel Voncken was een deel van de groep in 2003. In 2005 kwamen er ook enkele gelegenheidsleden: Sofie Pernot, Frans Lens, Ine Rochus en Roel Voncken.

Toen Roel na een jaar zich een huis wilde bouwen, kwam een violist uit Dilsen-Stokkem vragen of hij mocht meespelen. Dat bleek weer een fantastische aanwinst: Ward Prikken. Schitterende violist, en bovenal een heel toffe kerel, met een diepe muzikale achtergrond: hij verzint de arrangementen als improvisatie.
Vanaf 2006 speelden we in de zomer gedurende drie seizoenen in Bokrijk: unieke belevenis: uniek kader, gezellige opvang door de seizoenwerkers, geïnteresseerd publiek: kortom, iets waar wij elk jaar naar uitkeken. Wij herinneren ons nog steeds het spek en eieren gebakken in de open haard in West Vlaanderen.
Ook de herder die het presteerde zijn schapen als achtergrond te krijgen voor onze foto: hij hoefde maar op de vingers te fluiten naar zijn honden.
 

Repertoire

Aanvankelijk brachten we enkele covers van het Kliekske. Bij Camille Daenen, onze vroegere smid 

smid
Onze smid Camille Daenen

(foto), noteerden we enkele nummers van zijn repertoire. Op het dorpfeest van 15 augustus brachten we dan enkele nummers hiervan. We begonnen geleidelijk aan ook eigen nummers te schrijven en te spelen: merendeel in het Lonerlands dialect.

Optredens

Wij spelen ook jaarlijks op de dialectnamiddag Loan es shoan in de Klappoel, achter het stadhuis van Borgloon, op de eerste zondag van september. Wij bieden dan ook steeds de gelegenheid aan muzikanten om met ons mee te spelen. Gelieve wel op voorhand  contact te nemen. Dit leverde ons reeds Emma, Danny en Esther op.  In 2018 was het de tiende editie.
In 2017 en 2018 waren Nina, Helena en Esther van de partij.
In 2022 kondigde Guy Vijgen een (voorlopig?) einde van Loan es shown aan. 

Wij spelen meestal op feesten van verenigingen, niet tussen de soep en de patatten, maar toch meestal tussen hoofdgerecht en dessert. Het eten kan dan op een muzikale wijze zakken.

Ondertussen zag onze eerste CD het daglicht in 2016, en we werken ondertussen aan de nummers voor een tweede.